Müracaat ve Vize
Vize, kısaca bir ülkeye giriş izni olarak yorumlanıyor ve vizeyi verecek ülkenin kabul şartlarını ve sürecini ifade eder. Pasaportunuzun bir sayfasına vize'ye esas bilgiler işaretlenir ve işaretlenen bu bilgiler dahilinde vize gecerlilik kazanir.

ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

 

 

1. Başvuru formları. Bu formlar eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
2. En az altı ay geçerli ve içinde vize konulabilecek boş sayfası olan pasaportunuz. Eğer varsa eski pasaportlarınızı getirmeyi unutmayınız
3. Yakın zamanda çekilmiş iki vesikalık fotoğrafınız.
4. Yalnızca TL olarak ödenecek olan vize ücreti.
  a. Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
b. Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
c. Haftada kaç saat ders göreceğiniz
d. Kursun başlama ve bitiş tarihleri.
5. İngiltere'deki okuldan aşağıdakii bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu:
6. Kurs ücretlerini ödeyebileceğinizi gösteren kanıtlar:
  a. Gelirinizi gösteren evraklar, örneğin maaş bordronuz
b. Banka hesap cüzdanlarınız
c. Ailenizin mali durumunu gösteren evraklar, örneğin maaş bordroları ve banka hesap cüzdanları
d. Eğer sizin veya ailenizin malvarlığı varsa, tapularınız.
7. Eğer serbest çalışıyorsanız şirket evraklarınız: Ticaret Odası Sicil Kaydı, son vergi levhanız, imza mektubu ve bu yükümlülüğü gerçekleştirebileceğini kanıtlayacak gelir bilgileri, örneğin maaş sirküleri, ticari gazete ve benzeri.
8.